Potpisan sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa Mašinskim fakultetom UNSA

sporazum o poslovno-teničkoj saradnji prof.dr Izet Bijelonja dekan Mšinskof fakulteta u Sarajevu i direktor WMTA dipl. inž. maš. Zoran Vuković

S ponosom vas obavještavamo da smo ozvaničili Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između WMTA Banja Luka – Ustanove za stručno obrazovanje odraslih i Mašinski fakultet Sarajevo.

Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji potpisan je od strane dekana Mašinskog fakulteta, uvaženog prof.dr. Izeta Bijelonje i direktora WMTA Ustanove dipl. Inž. maš. Zorana Vukovića, a u cilju unapređenja kvalitete formalnog i neformalnog obrazovanja, kao i povećanja konkurentnosti stručnjaka iz područja mašinstva, inžinjerstva, energetike i srodnih tehnoloških oblasti.

Sporazum obuhvata niz aktivnosti, uključujući razmjenu znanja i iskustava između stručnjaka iz ove dvije institucije, zajednički rad na projektima, te razvoj i primjenu novih tehnologija.

Prve konkretne aktivnosti biće usmjerene na uvođenje naprednih CAD/CAM programa (Corpus 5 CAD/CAM Software) u praktičnom dijelu obuke studenata, kao i praktična saradnja na aktivnostima optimizacije i digitalizacije proizvodnih procesa, te solarne energije.

prof. dr Izet Bijelonja i dipl. inž. maš. Zoran Vuković sporazum o poslovno tehničkoj saradnji Masinski fakultet UNSA i WMTA

Direktor WMTA Ustanove i dekan sarajevskog Mašinskog fakulteta izrazili su zadovoljstvo zbog potpisivanja sporazuma i uvjereni su u njegov uspješan ishod.

Ujedno, ovaj sporazum predstavlja još jedan primjer uspješne saradnje između obrazovnih institucija u Bosni i Hercegovini, koja će imati pozitivan uticaj na razvoj struke i privrede u našoj zemlji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *