Posjeta gradonačelnika prostorijama COOBL-a

Gradonačelnik Grada Banja Luka juče je posjetio COOBL – Centar za obrazovanje odraslih Banja Luka kao jednu od transformisanih gradskih javnih ustanova i preduzeća, nastalu od Radničkog univerziteta. Osnovna misija Centra je cjeloživotno obrazovanje, dokvalifikacije i prekvalifikacije, ali i mogući prateći i atraktivni programi za kulturu ili lica s invalidnošću.

Kao partner Centra, Ustanova za stručno obrazovanje odraslih WMTA Banja Luka je osposobila jednu učionicu u njegovim prostorijama. Učionica će se koristiti za dio teorijskih obuka koje Ustanova pruža, dok će se praktični dio sprovoditi u prostorijama Šumarskog Instituta u Ramićima, gdje Ustanova ima radionice za praktičnu nastavu.

Započete su aktivnosti vezane za realizaciju ideje COOBL-a i DIS pozorišta za mlade “Banjalučka roletna” i “Radnička bašta”. Pored predstavnika Ustanove WMTA, sastanku su prisustvovali i partneri Ustanove WMTA koje je ista preporučila za saradnju i umrežavanje prema COOBLu i to Mladen Slijepčević (AGGF-Arhitektonosko-građevinsko-geodetski fakultet Banja Luka) i Igor Kuvač (Istraživački centar za prostor Banja Luka i AGGF stručni saradnik u nastavi), te su iste prezentovane i gradonačelniku Grada Banja Luka, Igoru Radojičiću.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *