USPJEŠNO SE NASTAVLJA PROGRAM OBUKA “INTERFOB”-a

USPJEŠNO SE NASTAVLJA PROGRAM OBUKA “INTERFOB”-a

 

 

 

 

 

U subotu 12. 07. 2014. godine kao nastavak aktivnosti vezano za edukovanje mladih u opštini Modriča u sklopu projekta “Lakše do posla u drvnom i metalskom sektoru u BiH” započele su edukacije polaznika za obuke lakirera u drvnoj industriji kao i prva radionica za samozapošljavanje na temu: restauracija namještaja.


Nakon teorijskog dijela obuka za lakirera od 30 časova, koji će se održavati u sklopu prostorija Biroa za zapošljavanje opštine Modriča odnosno u Klubu za traženje posla opštine Modriča, polaznici će imati praktičnu nastavu u preduzeću “Tesla” d.o.o. Modriča od 80 časova gje će se upoznati i raditi na svim praktično dostupnim I savremenim tehnikama i tehnologijama lakiranja drveta i elemenata namještaja.

Prva radionica u nizu, od 4 planirane radionice, za obuke samozapošljavanja mladih sa područja opštine Modriča je redionica na temu restauracija namještaja koja polaznicima može obezbjediti siguran posao (samozapošljavanje) uz malo ulaganja i to sve u relativno kratkom vremenskom roku.

Teorijski dio obuke za CNC operatera za metal se redovno održavaju te je u planu završetak istih u mjesecu julu nakon čega će praktični dio obuka biti sproveden u preduzeću “FAM-JM” d.o.o. Modriča.

Projekat  pod nazivom “Lakše do posla u drvnom i metalskom sektoru u BiH” je implementiran od strane udruženja “INTERFOB” Banja Luka u saradnji sa opštinom Modriča, “Klubom za traženje posla” Modriča, “Razvojnom agencijom” Modriča i gore navedenim privatnim preduzećima.

Projekat se sufinansira od strane Švicarske razvojne agencije “SDC” kroz projekat “YEP” koju implementira Njemačka “GOPA”, opštine Modriča, preduzeća “FAM-JM” d.o.o. Modriča, “Tesla” d.o.o. Modriča i Udruženja “INTERFOB”.

Izvor: “INTERFOB” Banjaluka