Sajam zanimanja

WMTA Србац – Центар за стручно образовање одраслих учествовао је на Сајму занимања који је у периоду од 19. до 20. априла 2013. године одржан у Бањалуци. На нашем штанду, ученици и остали заинтереовани могли су се информисати о обукама за седам занимања из дрвне и металске струке и то:
дрвна струка:
1.    CNC оператер (прерада дрвета);
2.    Дизајнер комадног намјештаја у програму Corpus;
3.    Лакирер у индустрији намјештаја;
4.    Тапетар комадног намјештаја.

Металска струка:
1.    CNC оператер (обрада метала);
2.    Пројектант намјештаја у програму Inventor;
3.    Заваривач (TIG, MIG и E поступлом).

Учешћем на сајму, циљ нам је био да ученицима на интерактиван, практичан и прихватљив начин представимо најтраженија занимања из наведених области за која вршимо обуке у нашем Центру.
У вези са CNC оператером у дрвном сектору, на штанду је био изложен одређен број производа као што су мањи елементи резбарења дрвета као примјер могућност израде на CNC машини. У вези са тим, посјетиоци су имали прилику видјети и CNC струг за обраду дрвета, на коме је демонстративно приказана израда дјечјих дидактичких играчака. Такође, били су изложени и дрвени лакирани елементи и дијелови тапацираног намјештаја са видљивим пресјеком.
Истовремено, на другом дијелу нашег штанда пројектант у програму Corpus, дизајнирао је намјештај и елементе намјештаја чији поступак дизајнирања и пројектовања су посјетиоци могли пратити преко видео бима.
Из области металског сектора били су представљени апарати и заварени спојеви са карактеристичним детаљима појединих поступака заваривања, као и узорци ауто дијелова и машинских дијелова који се
производе на CNC машинама и металском сектору.

Као један од ефеката учешћа на сајму, издвојићемо састанке са представницима Завода за запошљавање Републике Српске по питању сарадње као и медијску пропраћеност наведеног догађаја, што смо искористили да представимо рад нашег центра. Тако је координатор WMTA, Зоран Вуковић дао изјаве за телевизије Глас Америке и Бел Канал. Обе изјаве објављене си истог дана у њиховим централним информативним емисијама.
Као примјер добре праксе, треба напоненути и то да су сва дешавања на сајму била пропраћена одговарајућим пропагандним материјалом (леци, флајери, плакати, roll up рекламни панои) који смо израдили у сарадњи са организатором сајма (Омладински комуникативни центар).

Извјештај саставили:

Горан Марчета и Зоран Вуковић

Извор: InterfobConsulting,

25. 04. 2013.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *