Razvoj liderstva i stručnih vještina u industriji namještaja i prerade drveta

U Sarajevu je završen treći po redu, Modul C u okviru Naprednih studija:” Razvoj liderstva i stručnih vještina u industriji namještaja i prerade drveta” čija je tema bila “Proizvodni menadžment i planiranje”.

Polaznici obuke su predstavnici top i srednjeg menadžmenta regionalnih renomiranih kompanija poput Prevent Furniture, MS Wood, Standard Prnjavor, Standard Furniture Srbija, Megadrvo, Steco Centar, Dodong Podgorica, Stilles Soga, Agroflora, Gavranovic i dr. Profesor ovog modula je bio Urs Buehlmann iz Švajcarske, a asistenti predavači su bili Tarik Kadrispahić (Targer) i Stevo Latinović (Normativ) iz Bosne i Hercegovine. A gost na ovim prdavanjima bio je Zoran Vuković (Ustanova za stručno obrazovanje odraslih WMTA Banja Luka). Specijalni gost ovog modula je bio Suad Ećo iz Eco Company, Sarajevo.

Trening je najmjenjen srednjem menadžmentu drvne industrije BiH, koji žele da poboljšaju svoje praktične vještine u svakodnevnom radu.

Sljedeći Modul pod nazivom „Logistika i proces optimizacije“ se održava od 07.03. do 10.03.2016 godine u Banjaluci, a posljednji „Istraživanje i razvoj, nove tehnološke mogućnosti“ se održava dvije sedmice u Švajcarskoj.
Obuka je sastavni dio Programa „Prilika Plus“, podržanog od strane Švajcarske konfederacije preko Ambasade Švajcarske u Bosni i Hercegovini.