Konferencija “PIT 2018” okupila preko 100 industrijskih stručnjaka u Tešnju

U organizaciji Targer E&C i Tešanjske razvojne agencije danas je u Tešnju počela prva bh. konferencija namijenjena firmama koje posluju u oblastima industrije i proizvodnje.

Konferencija je okupila direktore i menadžere više od 30 proizvodnih firmi, a organizovana je iz potrebe za jednim centralnim događajem u Bosni i Hercegovini koji bi pratio pozitivan trend razvoja bh. industrije i učesnicima predstavljao novosti iz ove oblasti iz BiH i iz svijeta,

Sadržaj i aktivnosti u okviru konferencije su namijenjeni svim proizvodno-orijentisanim kompanijama u BiH, ali i regionu. Stručnjaci iz oblasti Supply Chain Managementa, ERP sistema, IT sistema, 4. industrijske revolucije, CAD/CAM sistema, CNC sistema, Lean proizvodnje i metodologije, upravljanja ljudskim resursima će prezentirati moderne trendove i pravce kretanja u industriji i proizvodnji. Fokus je na stručnim, konciznim i edukativnim prezentacijma.

“Na ovaj način želimo da jednu ozbiljnu priču približimo ljudima koji žive i rade u malim ekonomskima zajednicama kakva je Tešanj”, kazao je Alagić.

Tarik Kadrispahić, direktor Targera kazao je da je fokus konferencije tehnologija, organizacija, logistika, kvalitet, te načini proizvodnje i budućnost proizvodnih organizacija.

“Ova konferencija je jedinstvena po tome što na proizvodne kompanije gleda iz ugla unutrašnih resursa i kako kompanije mogu boljom unutrašnjom organizacijom poboljšati svoju efikasnost uvođenjem novih tehnologija”,kazao je on. Nezaobilazna je, dodaje, tema digitalna revolucija i transormacija proizvodnje poznata kao Industrija 4.0.

U nastavku konferencije, u panel diskusiji govorit će predstavnici bh. privrede i stručnjaci za oblasti proizvodnje i novih tehnologija, kao i dr. Advan Begović sa vrhunskim i aktuelnim iskustvom rada u njemačkom gigantu Siemensu.

Poslije konferenecije učesnici će posjetiti fabriku automobilskih dijelova Mann+Hummel BA, koja je istinski primjer primjene i prakse, ali i firma od izuzetnog socio-ekonomskog uticaja na regiju Tešnja, obzirom da zapošljava više od 600 radnika. Ciljposjete je bio da se učesnici na licu mjesta uvjere u primjenu najsavremenijih tehnika optimizacije procesa.

Generalni sponzor konferencije je firma automobilskih dijelova (filtera) Mann+Hummel Tešanj, a održavanje konferencije podržala je i firma Špica International sa sjedištem u Sarajevu.

Više inofrmacija na: https://www.akta.ba/vijesti/konferencija-pit-2018-okupila-preko-100-industrijskih-strucnjaka-u-tesnju/89321