Javni poziv za prijavu za sufinansiranje projekata iz sredstava razvojnog fonda projekta CREDO Krajina

credo 1

Agencija za razvoj preduzeća Eda, u okviru projekta CREDO Krajina koji finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju Sida, objavljuje javni poziv za sufinansiranje projekata iz sredstava razvojnog fonda projekta CREDO Krajina.

Grant sredstva su namijenjena privrednim društvima iz metalske industrije, drvne industrije, proizvodnje hrane i pića, te proizvodnje kože i obuće sa projektnog područja. Sredstva su namijenjena unapređenju konkurentnosti poslovanja, kreiranju novih i očuvanju postojećih radnih mjesta. Osim privrednih društava, za podršku iz razvojnog fonda mogu da apliciraju i jedinice lokalne samouprave i neprofitne organizacije. Od svih korisnika se traži sufinansiranje u iznosu od 50% od vrijednosti projekta. Maksimalan iznos granta po projektu koji se može odobriti za privredna društva iznosi 30.000 KM, za jedinice lokalne samouprave 50.000 KM, a za neprofitne organizacije 20.000 KM. Ukupna sredstva namijenjena za ovaj javni poziv iznose 977.915,00 KM. Od ukupnog raspoloživog iznosa iz razvojnog fonda projekta, za ovaj javni poziv, 75% sredstava je namijenjeno privrednim društvima. Javni poziv je otvoren do 2. jula 2014.

Razjašnjenja u vezi sa javnim pozivom za grant sredstva iz razvojnog fonda projekta CREDO Krajina se mogu dobiti na osnovu upita koji se moraju dostaviti isključivo pismenim putem, preko elektronske pošte eda@edabl.org ili telefaksa 051/318-838, sa jasnom oznakom da se radi o pitanju u vezi sa javnim pozivom za grant sredstva. Odgovori na pitanja će biti objavljeni na web stranici http://www.edabl.org/Credo/Saopstenja.aspx?CatID=13.

veza: http://www.edabl.org/Vijesti/PrikaziVijest.aspx?ID=908&CatID=5

Izvor: APIS, Srbac