HTEC: Mogućnost obuke rada na najsuvremenijoj CNC tehnologiji

Mogućnost obuke rada

INTERA HTEC – Centar za napredne CNC tehnologije je osnovan s ciljem da kroz obuku na najsuvremenijoj opremi potiče razvojne gospodarske procese u regiji Hercegovina.

HTEC Centar za obuku iz naprednih CNC tehnologija je mjesto gdje se okupljaju stručnjaci, i oni koj to žele postati iz oblasti metalnog sektora.

Danas u svijetu potpuno ovisimo o proizvodnji kroz koju želimo unaprijediti kvalitetu našeg življenja. Počevši od preciznosti obrade dijelova za medicinske uređaje, transportne i komunikacijske infrastrukture, inženjering pa sve do proizvodnih tehnologija – sve ovo omogućuje jednom modernom društvu da funkcionira.

Nije pretjerano kad se kaže da tehnologija proizvodnje predstavlja temelj za sve materijalne potrebe današnjeg društva.

Iz tog razloga je proizvodnja identificirana kao borac u industriji za rast produktivnosti i radnih mjesta. Istovremeno na tržištu je velik nedostatak kadrova iz oblasti obrade metala kako u našoj regiji tako i šire.

Ova regija je prije rata bila poznata po metalnom sektoru, stoga je jedan od ciljeva HTEC trening centra da se kroz obuku kvalitetnih kadrova vrati stari sjaj i osvijetli obraz ove regije, a pored toga omogući i opstanak kroz kvalitetniji način življenja.

Osnovni cilj centra je da mladim osobama pruži mogućnost obuke rada na najsuvremenijoj CNC tehnologiji. Danas, kada se tehnologija razvija nezamislivom brzinom, oni koji žele opstati u lancu proizvodnje moraju pratiti najnovija dostignuća tehnologije. Upravo je HTEC mjesto gdje će svi zainteresirani dobiti kvalitetnu obuku u sklopu koje će biti pripremljeni da odgovore na najveće zahtjeve u samoj proizvodnji.

INTERA HTEC centar osnovan je kroz partnerstvo tvrtke TEXIMP d.o.o Zenica, zastupnik za HAAS u Bosni i Hercegovini, i INTERA – Zaklada za inovacijski i tehnološki razvitak. Projekt je financijski potpomognut od strane SDC – švicarske agencije za razvoj kroz program PrilikaPlus.

Izvor: ekapija.ba