“Elgrad” primjer dobrog poslovanja

zeljka c

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović obišla je danas proizvodne pogone preduzeća „Elgrad“ u opštini Teslić.

Predsjednica Cvijanović je istakla da je riječ o respektabilnom preduzeću koje zapošljava oko 300 radnika, prema kojima redovno izmiruje obaveze, a ujedno redovno izmiruje obaveze i prema državi.

„Velika zahvalnost za sve ono što je ovdje uloženo. Mislim da je ovo pokazatelj kako jedno preduzeće može dobro da funkcioniše i dobro vodi, ako se osmisli i ako se u njega uloži onoliko napora koliko je potrebno“, istakla je premijerka Cvijanović.

Predsjednica Cvijanović je naglasila da je preduzeće izvozno orjentisano i da će, od ove godine, osim na evropsko, svoje proizvode plasirati i na američko tržište.

„U proteklom periodu imalo je podršku Vlade Republike Srpske, kao i druga preduzeća, koja su bila kvalifikovana za tu vrstu podrške“, istakla je predsjendica Cvijanović..

Vlasnik i direktor preduzeća Elgrad Dušan Gajić zahvalio se predsjednici Cvijanović na posjeti. On je naglasio da je riječ o preduzeću, drvnoj industriji, u ekspanziji, koje se prostire na preko 15 hektara.

„Proizvodimo gotov namještaj za Švajcarsku, Japan , Belgiju i Holandiju. Očekujemo ove godine oko 16 miliona KM ukupnog izvoza“, rekao je Gajić.

 Izvor: ekapija.ba,