BH. namještaj na holandskom tržištu putem Eijerkampa

BiH namještaj na Holandskom tržištu

U okviru sajma INTERIO & EXTERIO 2014, koji je održan od 21. do 26. maj 2014. godine u organizaciji sarajevskog Centra Skenderija, Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine/ Agencija za promociju izvoza BiH – BHEPA, u suradnji sa USAID-Sida FIRMA Projectom, organizirala je poslovne sastanke zainteresiranih bosanskohercegovačkih proizvođača namještaja od punog drveta sa holandskom kompanijom Eijerkamp Retail Group.

Sastanci na temu mogućnosti plasiranja namještaja na holandskom tržištu putem Eijerkampa održani su sa firmama: SMRČA – Bosanska Krupa, MS & WOOD – Fojnica, ZEDEX – Zenica, IZAZOV – Kalesija i RUKOTVORINE – Konjic. Predstavnik firme Eijerkamp je nakon sastanaka posjetio neke od pomenutih kompanija.

Eijerkamp je jedna od vodećih maloprodajnih kuća za namještaj u Holandiji sa dugom tradicijom. U svoja dva salona veličine 30.000 m2 i 18.000 m2, te još nekoliko salona partnerskih kuća za prodaju namještaja, Eijerkamp nudi veoma diverzificiranu paletu proizvoda u pogledu vrste i cjenovnih kategorija namještaja.

Eijerkamp je i ovlašteni distributer nekoliko poznatih evropskih brendova poput: Montel, Riviera, Topform, Stressless, Natuzzi i drugi.

Izvor: ekapija.ba,