ArCADia BIM

Pojava ArCADia BIM sistema je logična posljedica ArCADiasoft filozofije da zadovolji potrebe dizajnera u svim fazama razvoja projekta. Sistem inteligentno podržava i koordinira sve učesnike tokom procesa projektovanja u skladu sa BIM (Building Information Modeling) tehnologijom dok kreira sveobuhvatnu bazu podataka o zgradama. Pruža potpunu kontrolu i sigurnost u svim fazama dizajna, dok pojednostavljuje i ubrzava implementaciju.

ArCADiasoft – SOFTVER ZA GRAĐEVINARSTVO I INŽENJERING

Imamo preko 20 godina iskustva u kreiranju kompjuterskih aplikacija za građevinsku industriju i više od 100 proizvoda za arhitekte i inženjere. Naši programi se kreću od projektovanja konstrukcija, preko dizajna enterijera i instalacija,  proračuna energetskih performansi zgrada, do projektovanja okoline zgrada.

Šta je novo u ArCADia BIM 14?


Novi modul Escape Routes 3

• Nova verzija dinamičkog unosa koordinata i prozor za podešavanje
za dinamički unos.
• Promjene u kreiranju nivoa radi lakšeg crtanja instalacija.
• Proširene opcije opisa elementa.
• Opcija umetanja sistemskih objekata sa korisnički definisanim 3D prikazom.
• Promjena u licenciranju programa, uvođenje mrežnih licenci.

ARCADIAsoft-BIM SISTEM-PREGLED

Danas je ArCADia BIM više od dvadeset modula specifičnih za industriju. To uključuje instalaciona rješenja za vodu, kanalizaciju, struju, grijanje itd. i programe namjenjene inženjerima da konstruišu i proračunaju. Ovi programi koriste zajedničku bazu podataka objekata (zgrada), omogućavaju punu saradnju između različitih industrija i razmjenu informacija i projekata unutar i van sistema. ArCADia aplikacije imaju podršku za IFC format, što omogućava korisniku da sarađuje sa drugim programima kao što su Allplan, Archicad ili Revit.